Predsjednik Španskog uoči derbija: “Najjači smo i to ćemo dokazati na travnjaku”

Filip Bilandžić, predsjednik Španskog

U Španskom se u zraku osjeća rezantan osjećaj susjedskog derbija.
Otkucavaju posljednji sati slatkog iščekivanja. Prečko u subotu stiže u Špansko, a utakmica počinje u 16 sati

“Bit će vruća atmosfera. Očekujemo popunjenu tribinu čak i ako kiša bude padala. Za razliku od Maksimira, Špansko ima krov iznad glavne tribine”, našalio se predsjednik Španskog Filip Bilandžić, poznatiji kao Vinko.

Bilandžić: “Mi smo favoriti i ne bježimo od te uloge”

“Neću okolišati i tražiti alibije. Mi smo favoriti ne samo u ovoj utakmici nego cijelog prvenstva. Mislim da imamo najbolju momčad i najbolje uvjete u ligi, tako da se tu nema što kriti: naš cilj je naslov prvaka, a onda je jasno da moramo pobjeđivati u derbijima, pogotovo kad igramo kod kuće. Naravno, može se izgubiti utakmica, to je sport, ali da smo favoriti i da očekujemo pobjedu, to je suha istina. Sve to govorim da se ne lažemo i ne pričamo prazne priče. Što će biti, to nitko ne zna, nitko nema kristalnu kuglu, ali čvrsto stojim kod toga da smo najkvalitetniji i da napad na naslov prvaka nisu prazne priče”, ističe Bilandžić.

Čuić: “Nista nije palo s neba”

U razgovoru je sudjelovao i potpredsjednik Španskog Zdenko Čuić, ugledni zagrebački poduzetnik i vrlo odmjeren gospodin koji poslovično oprezno važe izjave, ali…

“Gledajte, ako smo prošlog proljeća najavili napad na naslov prvaka, kada smo zaostajali desetak bodova, kako nećemo sada. Zašto smo to rekli? Pa, zato što smo se zimus posložili i doveli prava pojačanja. To nije palo s neba, za to se naporno radilo. Izvršili smo određene napore da bi se to ostvarilo. Imali smo odlično proljeće, napravili smo nisku pobjeda i igrali najbolji nogomet”, kaže Čuić, koji je poznat po tome što se ne razbacuje izjavama bez osnove:

“To što sam rekao nije samo naše mišljenje, to su nam priznali praktički svi rivali. U ljetnom prijelaznom roku napravili smo dodatnu selekciju i doveli još nekoliko zvučnih pojačanja, tako da je posve jasno kako smo složili momčad za prvaka.”

Bilandžić: “Bili bi favoriti za osvajanje naslova prvaka i u rangu više”

Bilandžić prisnažuje:

“Apsolutno. I to ne samo u 4. NL nego i u rangu više. Stojim kod toga da bi se ova momčad borila za naslov u 3. NL”, uvjeren je predsjednik Španskog.

“Imamo odličnu momčad, imamo i mladog, talentiranog trenera Tomislava Majka, koji pokazuje veliki potencijal. Zadovoljni smo njegovim radom i rezultatima na početku sezone. Imali smo četiri gostovanja i dvije domaće utakmice, a ostvarili smo četiri pobjede i dva remija. Protiv nas svi igraju zatvoreno, praktički bunker, ali to je cijena koju favorit mora platiti. Da smo najjači, pokazali smo i na gostovanju u Zaboku protiv najvećeg rivala. Pobijedili smo Mladost 3:0, to je velika pobjeda”, podsjeća poduzetni predsjednik Španskog koji se cijeli daje za klub i momčad.

Bilandžić: “Vjerujem u našu momčad”

“Bodovni učinak je vrlo dobar, to je ritam za prvaka. Polet ima dva boda više, ali oni su igrali četiri utakmice na domaćem travnjaku i još se nisu susreli s glavnim favoritima. Uglavnom, u svakoj utakmici idemo na pobjedu, favoriti smo i s time se moramo znati nositi. Mislim da je to posve realna analiza. Naravno, sve se to treba potvrditi na travnjaku, nitko neće skinuti gaće samo tako, ali mi tu ulogu prihvaćamo i ne bježimo od toga.”

Bilandžić podcrtava:

“Respektiramo sve suparnike, nema lake utakmice, za svaku pobjedu valja se pomučiti, ali mi smo spremni na to, a to momčad mora pokazati na travnjaku. Vjerujem u našu momčad i uvjeren sam da će opravdati očekivanja”, zaključio je predsjednik Španskog.

Podijeli:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)