Zlatni dečko Crvenih: “Takvu atmosferu nema nitko, ginemo za Špansko i slavimo skupa!”

Danijel Mrkus

Danijel Mrkus (21) jedan je od mladih igrača Španskog koji se  istaknuo u dosadašnjem dijelu sezone.

U deset nastupa u prvenstvu i Kupu ZNS-a postigao je čak osam golova. Najviše se istaknuo protiv Sloge u prvom kolu Kupa ZNS-a kada je postigao četiri gola. Dva je gola postigao protiv Dinama iz Odranskog Obrežja u drugom kolu Kupa. Bio je uspješan i u prvenstvu.

Zabio četiri gola Slogi, a bio je strijelac i u velikom derbiju u Zaboku

Podcrtavamo da je bio strijelac u velikoj pobjedi (0:3) u derbiju protiv Mladosti u Zaboku. Postigao je i pogodak u 2:0 domaćoj pobjedi nad Devetkom. Triput je utakmice započinjao od prve minute, a sedam puta je ušao s klupe i dao svoj obol uspjesima Crvenih, koji ove sezone ne znaju za poraz.

Špančani u prvenstvu imaju pet pobjeda i tri remija, te su s 18 bodova drugi s bodom zaostatka za vodećim Poletom. Ako uračunamo i Kup utakmice, Špansko ove sezone bilježi 7 pobjeda i tri remija, što je odličan skor, a svojim igrama veliki obol je u njega ugradio upravo popularni Danči, koji je zbog svog karaktera i skromnosti omiljen među kolegama, navijačima i simpatizerima Španskog.

Avantura u Švicarskoj

Zbog toga smo odlučili pobliže ga predstaviti na klupskim kanalima. Zaslužio je to svojim igrama i ponašanjem.

“Rođen sam 27. siječnja 2003. u Zagrebu. Kroz mlade kategorije pohađao sam školu NK Ponikve od svoje desete godine, a do 19. tamo sam prošao sve uzraste. Tada sam dobio ponudu da odem igrati za jednog četvrtoligaša u Švicarsku. Prihvatio sam je i u Švicarskoj sam proveo godinu dana. Bilo je to lijepo i korisno iskustvo. Avantura za pamćenje”, priča nam Danijel i nastavlja:

“Nakon povratka u Hrvatsku krajem 2022. odlučio sam se doći u Špansko jer sam imao dosta poznanika ovdje te mi je klub blizu doma. U mojoj prvoj polusezoni nisam ostavio nekakav značajan utisak, ali uspio sam se povezati na neki način s ekipom. To mi je puno pomoglo.”

“Trener Majko me je impresionirao”

Danijel se u međuvremenu adaptirao na novu sredinu i ove sezone je započeo njegov uzlet. Najčešće ordinira kao napadač i polušpica, a nerijetko i na lijevom krilu.

“Početkom nove sezone dogodila se smjena trenera te je na klupu došao Tomislav Majko, koji me je impresionirao od samoga početka zbog njegovog stava i zalaganja prema ekipi. Odradio sam dobro pripremni dio sezone te sam dobivao popriličnu minutažu putem pripremnih utakmica. Imao sam gust raspored sto se tiče posla i treninga. Naime, radim kao konobar u jednom kafiću u Gajnicama, ali šefovi su mi uvijek izlazili u susret kako bi stizao odraditi sve obaveze, i što se tiče posla, a i nogometa, tako da sam vrlo zadovoljan.”

“Vjera mi je puno pomogla”

Danijel posebno ističe:

“Jednu od većih uloga u mojim nastupima prepisujem vjeri u koju sam dublje zakoračio i malo se više posvetu Bogu. Mislim da uz Njega i naporan rad i trud uvijek se to nekako mora vratiti. I mogu reći da mi se vratilo. Želim spomenuti kolege u momčadi. Iskreno kažem da su moji suigrači jedni od najboljih koje sam imao tijekom karijere.”

“Imamo odličnu atmosferu u momčadi”

Doista se čini da je u Španskom stvorena prava klapa koja je kadra ostvariti postavljene ciljeve, a to je naslov prvaka i plasman u viši rang natjecanja.

“Atmosfera u svlačionici i na treninzima doista je odlična. Svi se trudimo međusobno gurati i pomagati kako bi izvukli ono najbolje iz sebe. Stariji igrači donose jako puno mirnoće i sigurnosti u našoj igri, dok su izvan terena izvrsni ljudi i prijatelji. Stoga imaju poštovanje nas mlađih. S druge strane, mi mlađi se trudimo biti primjer kako treba ginuti za klupske boje, boriti se i biti strpljiv. Cijenimo i poštujemo starije i to se vidi na travnjaku. Vjerujte mi kad kažem da je ova momčad za poželjeti.”

“Ginemo skupa i slavimo skupa”

Danijel smatra da je Špansko ove sezone sastavilo odličnu momčad i da s pravom puca na naslov prvaka.

“Realno, mislim da u ligi nemamo premca po atmosferi u momčadi i cijelom klubu, ali i po igračkoj kvaliteti. Treniramo skupa, igramo skupa, borimo se skupa  i na kraju slavimo skupa. Mislim da će ova sezona biti kakvoj se nadamo i kakvu priželjkujemo. 136 Špansko!!!” s poznatim uzvikom zaključio je popularni Danči, koji će konkurirati za udarni sastav u subotu u derbiju protiv Golubovca u 9. kolu 4. NL Središte Zagreb – Podskupina A.

Derbi protiv Golubovca u subotu, pozivamo navijače da podrže Crvene

Utakmica se igra u Španskom, a počinje u 15:30. Navijače pozivamo da se okupe u što većem broju i podrže momčad. Crveni su to zaslužili!

Podijeli:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)