Nogometni klub

Špansko - Zagreb

GNK DINAMO OSVOJIO 17. MEMORIJALNI TURNIR DARKO TIRONI

Završen je 17. međunarodni memorijalni Turnir „Darko Tironi“ 2019, za djevojčice i dječake u kategoriji U11

Na ovogodišnjem „Tironiju“, sudjelovalo je 46 ekipa dječaka i 2 ekipe djevojčica, iz HR i inozemstva, ukupno 1224 igrača koje je vodio 51 trener.

Odigralo se 108 utakmica u dva dana, koje je pratilo preko 5000 posjetitelja, na koje smo posebno ponosni, budući da za cijelo vrijeme turnira nije zabilježen niti jedan incident te je sve proteklo u ozračju fair playa i pozitive.

U više nego uzbudljivoj utakmici finala turnira, između GNK Dinamo i Istre 1961, za nijansu bolji bili su igrači GNK Dinamo, te su zasluženo osvojili prvo mjesto rezultatom od 2:0, u borbi za treće mjesto, između NK Kustošije i NK Donjeg Miholjca, odvijala se prava drama, utakmica je završila rezultatom 1:1 te su presudili kazneni udarci, pri čemu su spretniji i sretniji bili igrači Donjeg Miholjca, te osvojili vrijedno treće mjesto.

Naši Špančani su odigrali vrhunski nogomet, ali na žalost ispali su u četvrtfinalu od ekipe treće plasiranog Donjeg Miholjca, odigrali su neriješeno (0:0), ali su i u ovom slučaju Miholjčani bili malo sretniji i spretniji pri izvođenju kaznenih udaraca te prošli u polufinale turnira. Bez obzira na sve, igrači Nk Špansko, pod vodstvom trenera Almina Kulenovića, pokazali su da igraju nogomet na zavidnoj kvaliteti, i da smo imali mrvicu više sreće vjerujemo da bi naše dječake gledali i u polufinalu a možda i u finalu.

1. mjesto osvojili su GNK Dinamo

2. mjesto osvojila je NK Istra 1961

3. mjesto osvojila je ekipa Donji Miholjac

4. mjesto osvojila je ekipa NK Kustošija

Nagradu za fair play dobila je ekipa FC SMENA iz Moskve (Rus)

Nagrade za najbolje pojedince dobili su slijedeći igrači:

Najbolji igrač:   

Roko Markulin - GNK Dinamo

Najbolji strijelac:

Deni Nuhanović - FK Željezničar

Najbolji vratar:

Matej Grahovac - NK Donji Miholjac

 Završnicu ovogodišnjeg 17. međunarodnog memorijalnog turnira Darko Tironi, svojom nazočnošću uveličali su, gosp. Davor Blašković - Tajnik ZNS-a, koji je dodjelio nagradu za najboljeg vratara, gosp. Slaven Zambata - legenda GNK Dinamo, koji je dodijelio nagradu najboljem strijelcu turnira, gosp. Goran Lacković - Glavni instruktor ZNS-a, koji je dodjelio nagradu za najboljeg igrača, gosp. Zorislav Srebrić - Viši savjetnik predsjednika HNS-a, koji je dodjelio nagradu za fair play, gosp. Željko Jeger - predsjednik Vijeća gradske četvrti Stenjevec, koji je dodijelio nagradu za četvrto mjesto, gosp. Robert Šola - Pomoćnik glavnog urednika SN, koji je dodijelio nagradu za treće mjesto, gosp. Tomislav Svetina - Predsjednik ZNS, koji je dodijelio nagradu za drugo mjesto, gosp. Milan Čolić - izaslanik gradonačelnika, koji je dodijelio nagradu za prvo mjesto.

Gđa. Dragica Tironi i gosp. Zorislav Srebrić uručili su prvoplasiranom GNK Dinamo, prijelazni pehar Sportskih Novosti.

Čestitamo svim učesnicima ovogodišnjeg Tironija, te se posebno zahvaljujemo ljudima iz organizacijskog odbora, bez kojih ovaj turnir nebi bio u ovakovom izdanju, poglavito, predsjedniku Nk Špansko, gosp. Mariju Renduliću, svim trenerima Nk Špansko, gosp. Alminu Kulenoviću i voditelju škole nogometa NK Špansko gosp. Dariju Šenjugu, gosp. Vedranu Periću i ostalima, fizioterapeutu, gđici. Loretti Šimić, voditelju osiguranja, gosp. Tavra Mirku, našim domarima, Zvonku i Ivi, ugostiteljstvu, SC Šalata, razglasu, gosp. Peri Mitiću, volonterima, Stipi, Tomi, Draženu, Dani, Goranu i ostalima koji su u skladu sa svojim mogućnostima dali svoj doprinos u organizaciji turnira.

Zahvaljujemo se našim sponzorima ovogodišnjeg Tironija, Sportskim Novostima, Hostelu Fancy, Omladinskom hostelu, Hostelu Pozitiv, Foto studiju Dado, BRM prijevozu, LIDL-u, Kauflandu, Alati Mijić, Galop prijevozu, Macron-u, Vertebra Educa.

Nadamo se da se iduće godine vidimo u još većem broju, sa možda nekim još zvučnijim imenima iz nogometnog svijeta!

Iznad svih, Špansko!

 

SDUSMilićLunasanMacronVertebra