Špansko dovelo nova pojačanja: “Sada imamo širinu za napad na naslov prvaka”

Nova pojačanja Španskog Mario Jazvić, Nikola Anić i Marsel Čičak

Špansko je u ponedjeljak započelo pripreme za sljedeću sezonu. Proklamirani cilj se zna: naslov prvaka i plasman u viši rang natjecanja.

“Od toga nema odstupanja, sve smo učinili da taj cilj ostvarimo. Dodatno smo pojačali ionako potentnu momčad koja je prošlog proljeća igrala najbolji nogometu ligi. To nije samo moj dojam, to su priznavali svi naši suparnici”, grmi predsjednik Španskog Filip Bilandžić, poznatiji kao Vinko, koji s ponosom ističe još jednu bitnu stvar:

Špansko započelo pripreme na najzelenijem travnjaku zapadnog Zagreba

“Za našu igru i stil koji gajimo jako je bitan teren. Zalijevamo ga i uređujemo cijelo ljeto, najzeleniji je u zapadnom Zagrebu, a mislim da je i jedan od najboljih u gradu. Momčad će imati vrhunske uvjete da se iskaže u najboljem svjetlu.”

Na prozivci se pojavilo 20 igrača, osam ih je još na godišnjem i uskoro će se priključiti pripremama. Kako smo već rekli, stigli su novi igrači, a pojačanja po linijama glase – obrana: Mario Jazvić; vezna linija: Borna Vinčić i Nikola Anić; napad: Marsel Čičak.

Stigla nova pojačanja

“Dosta je igrača na probi, na njima je da se pokažu i nametnu, priključili smo i perspektivne juniore 2004. godište, koji će se isto tako pokušati nametnuti da ostanu u kadru”, ističe Tomislav Majko, mladi i ambiciozni trener Španskog, koji je se postupno razvijao i dobio je šansu ovog ljeta da nakon juniora vodi i seniore Crvenih.

Kako saznajemo, momčad je iznimno zadovoljna  trenerom, njegovim radom i pristupom, a i on kadrom koji ima na raspolaganju.

“Jako sam zadovoljan, mislim da imamo odličnu momčad. Sad to treba sve pripremiti i uklopiti. Nastavit ćemo igrati napadački s nekim taktičkim korekcijama. Na tome treba raditi i dobro se pripremiti.  Sve u svemu, zanimljivih dva tjedna je ispred nas u kojem ćemo imati i pripremne utakmice”, kaže Majko i dodaje:

Majko: “Sada imamo širinu”

“Prvo gostujemo kod Poleta iz Sv. Klare u nedjelju 4. kolovoza. Zatim imamo turnir Klarinje, također u Sv. Klari, najavljeno je 10 ekipa, traje četiri dana, od 8. do 11. kolovoza. Tamo ćemo odigrati nekoliko pripremnih utakmica. Nakon ta dva tjedna priprema vidjet ćemo tko će od igrača nastaviti dalje s nama. U nastavku pripremnog perioda imamo još ZET, Špartu i Vrapče. Dakle, raznolik niz pripremnih utakmica u kojima ćemo pokušati posložiti kockice do početka prvenstva.”

Majko ističe:

“Mislim da sada imamo širinu koja nam je nedostajala prošle sezone. Sada je samo na dečkima da se dokazuju iz treninga u trening i bore za minutažu na terenu. Kroz pravi pristup treningu i utakmicama rezultat neće izostati”, uvjeren je trener Španskog.

Bilandžić: “Moramo rivalima na startu pokazati da ostave svaku nadu…”

Jučer je u Kranjčevićevoj obavljen i ždrijeb za nadolazeće prvenstvo 4. NL Središte Zagreb – Podskupina A. Utakmice prvog kola igrat će se 31. kolovoza i 1. rujna (17:30), a Špansko otvara sezonu gostovanjem u Vojniću, dok u drugom kolu dočekuje Tondach.

“Jako je bitno da u prvenstvo krenemo s pobjedama. Moramo imati furiozan start i na taj način pokazati rivalima da ostave sve nade da nam mogu konkurirati”, optimistično i samouvjereno poručuje predsjednik Bilandžić.

Podijeli:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)