Špansko melje na pripremama i šalje poruku rivalima: “Jaki smo, imamo slatke brige”

Špansko ulazi u završnicu priprema za novu sezonu, koja započinje krajem kolovoza gostovanjem u Vojniću. Crveni imaju visoka očekivanja, zapravo najviša, a to je prvo mjesto i plasman u viši rang natjecanja. Objektivno je reći da je Špansko po kadru i uvjetima glavni favorit, no to tek treba dokazati i pokazati na terenu.

Dojam je da se u Španskom odlično radi, ljetne pripreme protječu u dobroj atmosferi, a rezultati i igre na pripremnim utakmicama sugeriraju da bi Špančani mogli opravdati ulogu favorita.

Nakon turnira u Svetoj Klari i osvojenog drugog mjesta, Crveni su u posljednjih pet dana odigrali još dvije prijateljske utakmice. Upisali su dvije uvjerljive pobjede protiv ZET-a i Šparte.

Visoke pobjede Španskog protiv ZET-a i Šparte

“Sa ZET-a smo igrali u srijedu na njihovom terenu. Pobijedili smo 4:0, dvostruki strijelac bio je Mrkus, a po jedan gol su dodali Čičak i Juroš”, izvijestio nas je mladi i vrlo studiozni trener Španskog Tomislav Majko, koji sve utakmice, pa i treninge, snima posebnom kamerom i pomno analizira situacije i kretanje igrača.

“Ovu smo prijateljsku utakmicu iskoristili da damo svim igračima šansu i podjednaku minutažu, ali i da pokažu u kakvoj su formi, te da isprobamo sve raspoložive igrače na raznim pozicijama kako bi dobili što bolju sliku o mogućnostima momčadi, a da pri tome i dalje radimo na uigravanju za predstojeću sezonu. ZET se tu pokazao kao vrlo zanimljiv protivnik iz nominalno nižeg ranga, s kojim smo odmjerili snage i pokušali raditi na našim principima i mehanizmima nogometne igre. Hvala domaćinima na gostoprimstvu”, ističe Majko i okreće se jučerašnjoj pripremnoj utakmici sa Špartom, koju su Špančani pobijedili s visokih 7:1. Jurišić je bio trostruki strijelac, a po jedan gol su dodali Althaller, Antolić, Mrkus i Drenški.

Crveni osjetili umjetan teren

“Protiv Šparte smo imali sličnu situaciju kao i sa ZET-om. Igrali smo na gostujućem terenu s ekipom iz nižeg ranga natjecanja, ali ovaj put je teren bio s umjetnom travom kako bi igrači osjetili i tu promjenu. S tehničke strane stvaralo im je to male probleme dok se nisu naviknuli, ali ista takva promjena nas čeka i u prvenstvu u 2 ili 3 navrata, tako da dobro dođe igračima osjetiti kako to izgleda u odnosu na teren s prirodnom travom na koju su inače naviknuli”, kaže Majko i otkriva koji je bio plan.

“Minutažu smo ovaj put preventivno podijelili po 45 minuta na sve prisutne igrače. Razlog je taj da im stres promjene podloge ne bude prevelik, ali i kako bi juniorima koji su bili s nama dali šansu da skupe malo iskustvo i pokažu gdje su u odnosu na seniorski nogomet. Zadovoljan sam viđenim, čestitam igračima na dobro odrađenom 3. tjednu priprema. Također, hvala Špartancima što su nas ugostili na svom terenu.”

“Imamo slatke brige”

Crveni sada ulaze u posljednja dva tjedna priprema.

“Okrećemo se idućem tjednu gdje nas čekaju dvije iznimno važne provjere; u srijedu nam dolazi Vrapče, a u nedjelju generalka s Blatom. Polako se slažu kockice i stvara igra koju želimo prezentirati u prvenstvu. Pojedini igrači se nameću pristupom i igrom, prisutna je pozitivna glavobolja, imam slatke brige i hvala dečkima na tome.  Jaki smo, ali idemo dalje naporno raditi”, zaključio je Majko.

Podijeli:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)