Popis igrača Španskog za novu sezonu: Crveni jurišaju na naslov prvaka!

Momčad Španskog ulazi u završni dio priprema za novu sezonu koja započinje krajem kolovoza. Crveni bruse formu za početak prvenstva koje otvaraju na gostovanju u Vojniću, pa dočekuju Tondach.

Špančani su za mnoge prvi favoriti prvenstva, a te dvije utakmice bit će dobar barometar njihovih mogućnosti. Od velike je važnosti da se u prvenstvo uđe pobjednički i tako pošalje jasna poruka najvećim rivalima.

Pokrivene sve pozicije

Dojam.je da Špansko ima najkvalitetniju momčad u ligi. Roster izgleda prilično impresivno, sve pozicije su vrlo dobro pokrivene i tijekom sezone ne bi trebalo biti problema s održavanjem intenziteta i ritma igre, i to bez obzira na moguće ozljede i suspenzije.

“Na širem popisu nalaze nam se još i juniori koje ćemo pratiti kroz sezonu i nagraditi pozivanjem na seniorske utakmice, a kako smo to radili i do sada u pripremnom periodu”, ističe studiozni trener Špančana Tomislav Majko.

Na konačnom popisu nalazi se 25 igrača. Sve pozicije su ciljano duplirane.

“Popis je dosta širok jer je sezona duga i već sada imamo problema sa obavezama na sezonskim poslovima, ozljedama, nešto i s bolesti, ali se nadamo da će se svi uskoro vratiti, oporaviti i ozdraviti jer je zajedništvo ove grupe momaka stvarno na zavidnoj razini. To mi ulijeva najviše nade da ćemo ostvariti visoke klupske ciljeve za novu sezonu”, kaže Majko i nastavlja:

Dobar spoj mladosti i iskustva”

“Trenutno u rosteru imamo dobar spoj mladih i iskusnih igrača. Svi novi igrači koji su dovedeni mahom su igrači s.iskustvom igranja višeg ranga, te smo kod odabira pojačanja osim iskustva, kvalitete i pozicije, imali i karakterni kriterij, koji su dečki morali zadovoljiti da bi se što bolje uklopili u kolektiv, a što nam je zbog atmosfere u svlačionici iznimno bitno. Tu su se novopridošli Vinčić, Čičak i Jazvić uklopili odlično i već su kao domaći, a koliko će nam biti pojačanja, to će na terenu pokazati. Na to ne treba trošiti riječi, nego nam to dečki trebaju pokazati igrom i angažmanom.”

Majko podcrtava:

“Svlačionicu smo dopunili i s mlađim igračima, a tu grupu mlađih (rođeni 1. srpnja 2003. i mlađi) čine za jednu sezonu iskusniji Juroš i Drenški, vratar Nakić, a od novih Antolić, kojeg smo doveli iz Inker Zaprešića, te iz juniora smo priključili Šušnjaru, Franulovića i Dolića. Prema pravilima iz prošle sezone, 3 mlađa igrača moraju nam započeti u prvih 11 i moramo završiti prvo poluvrijeme s minimalno 3 mlađa u sastavu, a to je pravilo koje itekako pomaže mlađim igračima skupiti iskustvo igranja seniorskog nogometa. Da toga nema, mnogima bi put sazrijevanja bio puno teži ili bi se morali snalaziti okolnim putem. Zato i ovim putem mlađima šaljem poruku da budu itekako zahvalni na svakoj minuti koja im se ukaže i potrude se opravdati povjerenje.”

Momčad je svjesna očekivanja”

I trener i igrači Španskog svjesni su što se od njih traži.

“Očekivanja od igrača jasno su iskomunicirana i uvijek su u timskom kontekstu jer će svaki pojedinac igrom za momčad, a ne za sebe, najviše se istaknuti. Svi dečki svjesni su širine kadra i rotacije koje su neminovne kako bi zadržali svježinu tijekom sezone, te da pokušamo izbjeći ozljede koje se znaju dogoditi kada stalno raubamo iste igrače, a tu su i kartoni i sve ostale moguće nedaće.”

Trener Španskog posebno ističe:

“Zahvaljujući maksimalnom angažmanu predsjednika Bilandžića i sportskog direktora Gašparića vjerujem da sada imamo odličnu koncentraciju kvalitetnih igrača na raspolaganju. Na meni je da ih pripremim i odaberem najbolju kombinaciju za svaku utakmicu, a na njima je da su im ciljevi ekipe na prvim mjestu, a individualni ciljevi i želje na drugom. Jedino tako na ispravan način pokazujemo zajedništvo, nesebičnost i zrelost koji će nam biti potrebni za zdravu atmosferu i kontinuitet dobrih momčadskih izvedbi i rezultata.”

“Rukavi su zasukani, a čela znojna”

Majko za kraj upozorava:

“Očekivanja od igrača koji su prošlu sezonu izgurali su vrlo jasna. Sigurno ne očekujemo manje, tako da ćemo isticanja pojedinaca sačuvati da opet zasluže igrama. Iako navijači vole čitati bombastične najave i izjave, ova svlačionica još više voli mir, poniznost i rad. Zato su rukavi zasukani, a čela znojna. Trenutno nam je maksimalan fokus na pripremi i uigravanju za novu sezonu, a navijači neka se još malo strpe, uskoro krećemo!”

Popis igrača NK Špansko za sezonu 2024./2025.

1. Gašparić Matija Pavao
2. Nakić Lovro
3. Ivezić Roko
4. Manzin Pavle
5. Drenški Jere
6. Jazvić Mario
7. Dolić Renato
8. Grubišić Luka
9. Sekulić Marko
10. Vinčić Borna
11. Juroš Lovro
12. Ivančin Karlo
13. Antolić Jan
14. Franulović Marko
15. Letnar Luka
16. Jelavić Filip
17. Lojber David
18. Jurišić Mateo
19. Althaller Karlo
20. Mrkus Danijel
21. Šušnjara Marko
22. Čičak Marsel
23. Đurić Antonio
24. Sabljić Ante
25. Sabljić Zvonimir Mario

Podijeli:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)