Trener Španskog upozorava: “Vjerujem u svoje dečke, ali nema opuštanja i znamo da neće biti lako”

Filip Bilandžić - Vinko i Tomislav Majko, predsjednik i novi trener NK Špansko

Špansko je deklasiralo Blato 7:1 u posljednjoj pripremnoj utakmici uoči početka prvenstva i tako najavilo uspješnu sezonu. Trener Španskog Tomislav Majko zadovoljan je razinom forme svoje momčadi, ali i svjestan da ono pravo tek počinje.

“Generalka s Blatom, našim poznanicima iz lige, pokazala nam je određene dobre stvari koje smo kroz pripreme uigravali. Završilo je rezultatom koji je za nas dvosjekli mač i to nas samo može zavarati pred prvo kolo. To je i dalje samo prijateljska utakmica koja nam bodovno ne donosi ništa. Ako mislimo da će tako biti u prvenstvu, onda se gadno varamo”, ističe Majko i ostavlja dojam da čvrsto stoji na zemlji pred otvaranje sezone u Vojniću 31. kolovoza.

“Nema opuštanja, neće biti lako u Vojniću”

Mladi i ambiciozni trener Španskog upozorava:

“Zato je bilo kakvo opuštanje i primisao da ćemo u Vojniću lagano do bodova glupost i smatram da se ozbiljnim momčadima takav način razmišljanja ne smije dogoditi.”

Majko podcrtava:

“Isto tako vjerujem u svoje dečke i siguran sam da ćemo kroz ovaj tjedan dodatno dati na ozbiljnosti tom prvom ispitu, koji je uvijek najteži bez obzira kakve su početne pozicije u teoriji. Favorita u 1. kolu nema jer se suparnici ne poznaju dovoljno da bi se mogli donositi neki dugoročniji zaključci, tako da sve te priče padaju u vodu.”

“Svaka je utakmica novo dokazivanje”

Za mnoge poznavatelje odnosa u 4. NL Središte Zagreb – Podskupina A Špansko ima najkvalitetniju momčad i jedan je od glavnih kandidata za naslov prvaka. No, trener Španskog upozorava da su to samo papirnate prognoze i da sve treba potvrditi na jedinom relevantnom mjestu, a to je teren.

“Moramo biti svjesni da je svaka utakmica novo dokazivanje i nikakvih garancija nema, sve se na terenu mora zaslužiti i to moji dečki znaju. Zbog toga  u ozbiljnom pristupu ne smijemo i vjerujem da nećemo podbaciti”, zaključio je Majko.

Podijeli:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)