Crveni mogu puno bolje: “Moramo skupiti glave i iskupiti se već protiv Tondacha”

Špansko je otvorilo prvenstvo remijem (1:1) na gostovanju u Vojniću.

Trener Španskog Tomislav Majko ponudio je osvrt na utakmicu:

“Razočarani smo, išli smo na gostovanje velikih očekivanja da dobro uđemo u sezonu”, priznaje Majko i nastavlja:

Tvrd i grbav teren više odgovarao domaćinu”

“Međutim, igrali smo na tvrdom i grbavom terenu po kojem lopta skače pa ne možeš u potpunosti razviti svoju igru, nego se moraš prilagoditi što su dečki pokušavali kroz cijelu utakmicu. Više je to odgovaralo protivniku, koji je stao na svoju polovicu u jako gustom rasporedu i izlete na našu polovicu pokušao konkretizirati iz iznuđenih prekida, što im je u jednom navratu i uspjelo.”

U nogometu postoje neka nepisana pravila…

“Kada tebi kroz utakmicu svaki put lopta sklizne s kopačke u trenutku šuta i ne sjeda kako treba, što se vidi i u sažetku, a protivniku u toj jednoj situaciji sjedne baš kako treba, onda i razvoj utakmice bude takav kakav je bio u Vojniću.”

Moramo dići glave i iskupiti se”

Majko nastavlja analizu i podcrtava:

“Nakon izjednačenja bilo je puno nervoze, zadržavanja i svega onoga što gledamo i inače na nogometnim utakmicama. No nemamo mi vremena za očajavanje, vrlo brzo stiže novi ispit i dolazi nam Tondach na naš teren, moramo dići glave i iskupiti se za propušteno u 1. kolu.”

Razočaranje u taboru Crvenih postoji jer je Špansko u Vojnić stiglo kao veliki favorit i aspirant na naslov prvaka, no nema panike. Očekivala se pobjeda, ali bod u gostima i nije tako loš ulov.

Treba izvući pouke, malo bolje razraditi plan B kada se igra na lošijim gostujućim travnjacima i nastaviti hrabro naprijed. Prvenstvo je maraton, a ne sprint na stotinu metara. Bit će još puno prilika da se nadoknade izgubljeni bodovi u Vojniću, no svima mora biti jasno da se status favorita mora opravdati na travnjaku i da nema lakih utakmica.

Podijeli:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)