Pogledajte golove Španskog u Zaboku: “Bio je to pravi test, ali čeka nas novi derbi”

Tomislav Majko, trener Španskog

Špansko je u velikom derbiju u Zaboku pokazalo zbog čega je za mnoge glavni favorit u utrci za naslov prvaka 4.NL Središte Zagreb – Podskupina A.

Crveni su slavili s visokih 3:0 na travnjaku Mladosti, prošlosezonskog viceprvaka i glavnog rivala. Špančani su poveli golom Matea Jurišića u 43. minuti. Na 2:0 povisio je Karlo Althaller u 50., a Danijel Mrkus postavio je konačnih 3:0 u 81. minuti.

Mladost nas je stavila na pravi test”

Althalleru je to već treći pogodak u sezoni, a istakao se i mladi Lovro Juroš. Odigrao je odličnu partiju, vrhunski je asistirao za prvi i treći pogodak.

“Prije svega čestitke mojim dečkima na pobjedi, ovo je bio pravi derbi i ekipa Mladosti nas je stavila na pravi test u Zaboku”, u uvodu analize kazao je trener Španskog Tomislav Majko.

Kapetan Španskog upozorava nakon velikog trijumfa u Zaboku: “Moramo ostati na zemlji i maksimalno se boriti”

“Prvo poluvrijeme domaćini su s visokim presingom pokušavali steći prednost i omesti nas u izgradnji napada, što su i uspijevali dijelom jer nismo mogli uspostaviti svoju igru koju inače gajimo”, kaže Majko i nastavlja:

“Nema vremena za slavlje, čeka nas novi derbi”

“Međutim, uspjeli smo u nekoliko navrata osloboditi se pritiska i biti potencijalno opasni pred golom protivnika. Nedostajalo nam je mirnoće u zadnjem pasu sve do vodećeg gola, koji je došao idealno pred kraj poluvremena i koji nas dodatno je napunio samopouzdanjem. U drugom poluvremenu dovršili smo dobar posao iz prvog dijela, povećali smo vodstvo odmah na početku i na kraju utakmice potvrdili tri boda na vrlo teškom gostovanju.”

Trener Crvenih usmjerava pozornost prema sljedećem suparniku.

“Pobjeda je jučer kratko proslavljena jer već u srijedu stiže opasna Devetka, koja je poput nas u pozitivnom nizu od dvije vezane pobjede, tako da je novi derbi pred vratima i prema mojoj procjeni jako težak ispit za moje dečke na domaćem terenu, a za koji imamo vrlo kratko vrijeme za pripremu. Zato moramo ostaviti ovu pobjedu iza sebe već od danas i okrenuti se novim izazovima koji su ispred nas.”

Podijeli:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)