Pogledajte sjajnu akciju i gol u derbiju: Špansko na prvom mjestu!

Špansko slavi pobjedu

Špansko je slavilo u susjedskom derbiju protiv Prečkog 1:0 u 7. kolu 4. NL Središte Zagreb – Podskupina A. Gol odluke postigao je kapetan David Lojber u 50. minuti.

Bila je to doista filigranska akcija u tri poteza. Savršeni tajming i briljantna izvedba.

Fantastična akcija i pogodak kapetana Lojbera

Borna Vinčić lucidno je proigrao Karla Althallera, a ovaj je u stilu Ronaldinha gledajući u drugu stranu iz prve odigrao savršeni zadnji pas za Lojbera, koji je u pravo vrijeme krenuo i u punom sprintu malo iskosa s desne strane rezantnim udarcem pogodio suprotni kut.

Derbi je odigran pred tristotinjak gledatelja i u sjajnoj atmosferi. Navijalo se frenetično s obje strane, gorjele su baklje i udarali bubnjevi cijelu utakmicu.

Sjajna atmosfera na tribinama

Momčadi su navijačima uzvratile s maksimalno borbenom i vrlo kvalitetnom igrom.

“Derby della Avenija nije razočarao, od duela glasnica na tribinama do međusobnog odmjeravanja snaga na terenu”, komentira trener Španskog Tomislav Majko:

“Izašli smo kao pobjednici iz derbija koji je bio dosta napet, izjednačen, borben odnosno točno onakav kako i priliči jednom međusobnom ogledu dvaju susjeda.”

Odlična utakmica

Bila je to odlična utakmica, imalo se što vidjeti, a začinjena je sjajnom akcijom Crvenih i pogotkom kapetana Lojbera. Takva akcija i pogodak ne viđaju se prečesto niti na prvoligaškim terenima.

“Moram čestitati svojim momcima ne samo na pobjedi nego i na prezentaciji discipline, zajedništva i pobjedničkog mentaliteta o kojem u zadnje vrijeme mnogo razgovaramo. Mislim da na tom polju dečki rastu i sazrijevaju što smatram izuzetno bitnim s obzirom na visoke ciljeve koje imamo ove sezone.”

Crveni na prvom mjestu

Budući da je Polet izgubio u Klanjcu 3:0, Crveni su sada prvi na ljestvici sa 17 bodova. Špansko je bez poraza, ima skor od 5 pobjeda i dva remija, dok Polet ima 5 pobjeda te po jedan remi i poraz.

“Sezona je još u svom početnom stadiju i nema opuštanja, da nebi bilo ‘tko visoko leti…’ Mi ovaj tjedan nastavljamo u ritmu srijeda-subota, nema puno vremena ni za pripremiti se, a kamoli slaviti…”

Majko upozorava na iskušenja koja dolaze u šesnaestini Kupa ZNS-a i u 8. kolu prvenstva.

Visoke ambicije i u Kupu, stiže Dinamo iz Odranskog Obreža

“Lijepo je pobijediti, proveseliti se, ali isto tako je bitno brzo se vratiti u ‘radne cipele’ jer već u srijedu dočekujemo u Kupu Dinamo iz Odranskog Obreža, a u subotu gostujemo kod Nura.”

Obje utakmice igraju se u 16 sati. Pozivamo navijače da već u srijedu podrže Crvene u Kupu, u kojem Špansko također ima velike ambicije.

Momčad je to zaslužila rezultatima, pristupom i zalaganjem. Gledatelji imaju što vidjeti, u Španskom se opet igra dopadljiv i uspješan nogomet.

 

Podijeli:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)