Zlatni dečko Crvenih: “Takvu atmosferu nema nitko, ginemo za Špansko i slavimo skupa!”

Danijel Mrkus

Danijel Mrkus (21) jedan je od mladih igrača Španskog koji se  istaknuo u dosadašnjem dijelu sezone.

U deset nastupa u prvenstvu i Kupu ZNS-a postigao je čak osam golova. Najviše se istaknuo protiv Sloge u prvom kolu Kupa ZNS-a kada je postigao četiri gola. Dva je gola postigao protiv Dinama iz Odranskog Obrežja u drugom kolu Kupa. Bio je uspješan i u prvenstvu.

Zabio četiri gola Slogi, a bio je strijelac i u velikom derbiju u Zaboku

Podcrtavamo da je bio strijelac u velikoj pobjedi (0:3) u derbiju protiv Mladosti u Zaboku. Postigao je i pogodak u 2:0 domaćoj pobjedi nad Devetkom. Triput je utakmice započinjao od prve minute, a sedam puta je ušao s klupe i dao svoj obol uspjesima Crvenih, koji ove sezone ne znaju za poraz.

Špančani u prvenstvu imaju pet pobjeda i tri remija, te su s 18 bodova drugi s bodom zaostatka za vodećim Poletom. Ako uračunamo i Kup utakmice, Špansko ove sezone bilježi 7 pobjeda i tri remija, što je odličan skor, a svojim igrama veliki obol je u njega ugradio upravo popularni Danči, koji je zbog svog karaktera i skromnosti omiljen među kolegama, navijačima i simpatizerima Španskog.

Avantura u Švicarskoj

Zbog toga smo odlučili pobliže ga predstaviti na klupskim kanalima. Zaslužio je to svojim igrama i ponašanjem.

“Rođen sam 27. siječnja 2003. u Zagrebu. Kroz mlade kategorije pohađao sam školu NK Ponikve od svoje desete godine, a do 19. tamo sam prošao sve uzraste. Tada sam dobio ponudu da odem igrati za jednog četvrtoligaša u Švicarsku. Prihvatio sam je i u Švicarskoj sam proveo godinu dana. Bilo je to lijepo i korisno iskustvo. Avantura za pamćenje”, priča nam Danijel i nastavlja:

“Nakon povratka u Hrvatsku krajem 2022. odlučio sam se doći u Špansko jer sam imao dosta poznanika ovdje te mi je klub blizu doma. U mojoj prvoj polusezoni nisam ostavio nekakav značajan utisak, ali uspio sam se povezati na neki način s ekipom. To mi je puno pomoglo.”

“Trener Majko me je impresionirao”

Danijel se u međuvremenu adaptirao na novu sredinu i ove sezone je započeo njegov uzlet. Najčešće ordinira na lijevom krilu.

“Početkom nove sezone dogodila se smjena trenera te je na klupu došao Tomislav Majko, koji me je impresionirao od samoga početka zbog njegovog stava i zalaganja prema ekipi. Odradio sam dobro pripremni dio sezone te sam dobivao popriličnu minutažu putem pripremnih utakmica. Imao sam gust raspored sto se tiče posla i treninga. Naime, radim kao konobar u jednom kafiću u Gajnicama, ali šefovi su mi uvijek izlazili u susret kako bi stizao odraditi sve obaveze, i što se tiče posla, a i nogometa, tako da sam vrlo zadovoljan.”

“Vjera mi je puno pomogla”

Danijel posebno ističe:

“Jednu od većih uloga u mojim nastupima prepisujem vjeri u koju sam dublje zakoračio i malo se više posvetu Bogu. Mislim da uz Njega i naporan rad i trud uvijek se to nekako mora vratiti. I mogu reći da mi se vratilo. Želim spomenuti kolege u momčadi. Iskreno kažem da su moji suigrači jedni od najboljih koje sam imao tijekom karijere.”

“Imamo odličnu atmosferu u momčadi”

Doista se čini da je u Španskom stvorena prava klapa koja je kadra ostvariti postavljene ciljeve, a to je naslov prvaka i plasman u viši rang natjecanja.

“Atmosfera u svlačionici i na treninzima doista je odlična. Svi se trudimo međusobno gurati i pomagati kako bi izvukli ono najbolje iz sebe. Stariji igrači donose jako puno mirnoće i sigurnosti u našoj igri, dok su izvan terena izvrsni ljudi i prijatelji. Stoga imaju poštovanje nas mlađih. S druge strane, mi mlađi se trudimo biti primjer kako treba ginuti za klupske boje, boriti se i biti strpljiv. Cijenimo i poštujemo starije i to se vidi na travnjaku. Vjerujte mi kad kažem da je ova momčad za poželjeti.”

“Ginemo skupa i slavimo skupa”

Danijel smatra da je Špansko ove sezone sastavilo odličnu momčad i da s pravom puca na naslov prvaka.

“Realno, mislim da u ligi nemamo premca po atmosferi u momčadi i cijelom klubu, ali i po igračkoj kvaliteti. Treniramo skupa, igramo skupa, borimo se skupa  i na kraju slavimo skupa. Mislim da će ova sezona biti kakvoj se nadamo i kakvu priželjkujemo. 136 Špansko!!!” s poznatim uzvikom zaključio je popularni Danči, koji će konkurirati za udarni sastav u subotu u derbiju protiv Golubovca u 9. kolu 4. NL Središte Zagreb – Podskupina A.

Derbi protiv Golubovca u subotu, pozivamo navijače da podrže Crvene

Utakmica se igra u Španskom, a počinje u 15:30. Navijače pozivamo da se okupe u što većem broju i podrže momčad. Crveni su to zaslužili!

Podijeli:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)